Cursus 'Zelf Video's Produceren'
Leer in drie dagdelen de basis voor het schrijven, opnemen en monteren van je eigen promotievideo, online les of reportage.

In deze cursus leer je de basisvaardigheden hoe je zelf een videoproductie kunt maken. Je leert een idee uit te werken tot een werkbaar script (, hoe je de aandacht van je publiek trekt en vasthoudt door middel van opnamentechnieken en je leert hoe je een dynamische montage maakt. De cursus bestaat uit een theorie gedeelte en een belangrijk praktijk gedeelte zodat je in de lessen al goed kunt oefenen.

Voor wie is deze cursus

In deze cursus leer je de basisvaardigheden hoe je zelf een videoproductie kunt maken. Je leert een idee uit te werken tot een werkbaar script, hoe je de aandacht van je publiek trekt en vasthoudt door middel van opnamentechnieken en je leert hoe je een dynamische montage maakt.


Opbouw van de cursus
In dit eerste deel leer je een werkbaar script te schrijven. Vanuit een idee gaan we op weg om de aandacht van de kijker te trekken en vast te houden zodat hij/zij uiteindelijk bij de Pay off aankomt of iets geleerd heeft.

Tijdens het tweede deel laten we zien hoe compositie werkt zodat je de mogelijkheden ontdekt om je verhaal in beelden om te zetten. We gaan in op belichting en het opnemen van geluid. Daarnaast krijg je tips en trucs om te presenteren en te interviewen. Je kunt filmen met je eigen smartphone of videocamera.

Je leert monteren met Adobe Rush. Daarnaast leer je verschillende montagetechnieken die ervoor zorgen dat je kijkers blijven kijken. En natuurlijk veel handige tips en trucs als je bezig bent of ergens tegenaan loopt. Hoe distribueer je je video zodat hij online geplaatst kan worden. Tijdens deze les leer je monteren met adobe Rush.


Wat kun je na de cursus

Na afloop heb je alle basis vaardigheden die je nodig hebt als filmmaker.
Je kunt dan onder andere:

  • Een visueel concept bedenken (ook voor externe videoproducenten)
  • Een verhaal opbouwen (aan de hand van de dramatische curve)
  • Een werkbaar script schrijven (ook voor externe videoproducenten)
  • Bepalen welke shots je nodig hebt voor je film (A-roll & B-roll)
  • Bepalen hoe je mensen of objecten in beeld plaatst (Compositie & scene coverage)
  • Een interview afnemen of zelf presenteren voor de camera Je film monteren& distribueren

 

Welke cursus past het beste bij jou

* prijs is excl. btw

* prijs is excl. btwLET OP!  Ben je werkzaam in de creatieve of culturele sector? Voor zowel werknemers als zelfstandigen is subsidie beschikbaar als je deze cursus wil volgen. Je kan een deel van het cursusbedrag terug krijgen via Werktuig PPO! Voor meer informatie klik je op: www.werktuigppo.nl
Apparatuur

Tijdens de cursus kan iedereen gebruik maken van zijn eigen smartphone of videocamera. Montage van je video’s doen we in Adobe Rush. Met dit montageprogramma kun je makkelijk op je laptop monteren. Door het gebruik van deze eigen’ apparatuur is het voor iedereen mogelijk om mooie videoproducties te maken.

Zelf meenemen

• Opgeladen telefoon met minimaal 4GB vrij geheugen
• Oplader en evt. een powerbank
• Laptop met Adobe rush (Express of gratis versie) geïnstalleerd.
• Koptelefoon of oortjes.

 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn